Læs mere om Caillez Lemaire

Forestil dig en kælder hvor der konstant er 10-12 grader. Den bugter sig rundt og har hele tiden rum til højre og venstre. Det fortsætter i 900 meter og der gemmer sig intet mindre end 250.000 flasker. Det er et vidunderligt syn, som bare fortsætter og gør det til en oplevelse i sig selv at besøge Caillez Lemaire og deres kælder. 

Denne lille champagne producent, som ligger i Marne området, laver kun ca. 35.000 flasker om året. Det kan lyde af meget, men er ret begrænset i champagne sammenhæng. De laver tilmed champagne af alle deres druer selv. De sælger altså intet til de større huse.  

Caillez Lemaire siger selv at det er vigtigt for dem at være med i alle led i champagne produktionen. På den måde kan de kontrollere alt fra arbejdet i marken til presning af druerne og afslutningsvis den endelige champagne i flasken. Det gør de for at sikre den optimale kvalitet og oplevelse for kunderne. 

Virginie og Laurent, som driver huset i dag, arbejder med stor respekt for markerne og miljøet. Derfor er de bl.a. HEV-certificeret og dyrker efter økologiske principper. Lagringen foregår i både ståltanke og egetræsfade. Nogle af champagnerne er dermed en blanding af vin, der er lagret på stål og egetræ hvor andre kun lagres på egetræ.