Kollektion: Victor Charlot

Champagne Victor Charlot: En Stolt Familiearv i Moussy 

Victor Charlot har overtaget familiens stolte champagnehus i Moussy, en charmerende landsby med knap 800 indbyggere, beliggende kun 5 kilometer syd for det verdenskendte Épernay. Som Champagne-regionens hjerte er Épernay hjemsted for nogle af de mest berømte champagnehuse, samt den ikoniske Avenue de Champagne. Men det er i de omkringliggende landsbyer som Moussy, at man finder sjælen i den autentiske champagneproduktion, hvor de kostbare druer dyrkes. 

Moussy er en del af det mindre kendte, men stadig prestigefyldte område 'Côteaux Sud d’Épernay', karakteriseret ved sine bølgende vinmarker, der strækker sig over bakkerne syd for Épernay. Dette terroir, med sin unikke kombination af ler- og kalkholdig jord, er ideelt til dyrkning af druesorterne Meunier og Chardonnay. Disse druer trives i det lokale mikroklima, som giver dem en særlig friskhed og intensitet – kvaliteter, som Victor Charlot udnytter til fulde i sine champagner. 

Siden 1877 har Charlot-familien dyrket druer i dette område og i mange år solgte de deres høst til de store champagnehuse i Épernay. I 1960 tog familien det modige skridt at begynde at producere champagne under eget navn, og i dag, under ledelse af Victor og hans forlovede Charlotte, er produktionen vokset til omkring 20.000 flasker årligt. Med en begrænset produktion er deres champagne særligt eftertragtet, især fordi kun en lille del eksporteres uden for Frankrig. 

Victor og Charlotte repræsenterer en ny generation af Growers i Champagne, der fokuserer på bæredygtighed, respekt for jorden og biodiversitet. De værner om deres jord og stræber efter at bevare områdets naturlige ressourcer. Som en del af deres bæredygtighedsindsats vil de i 2024 opsætte bistader på deres marker for at fremme biodiversiteten. Derudover er de HEV-certificerede og følger økologiske dyrkningsprincipper. 

Champagne Victor Charlot er kendt for sine frugtige og letdrikkelige champagner, primært baseret på Meunier-druen, som trives særlig godt i Moussy. Deres vinfremstilling er præget af omhyggeligt kælderarbejde, hvor de anvender ståltanke og undgår malolaktisk gæring for at bevare druernes naturlige friskhed. Resultatet er vine, der trofast afspejler terroirets karakter og fremhæver druernes autentiske kvaliteter. 

Besøgende til Moussy kan få en unik oplevelse af området og vinhuset ved at overnatte i et af de tre værelser, som Victor og Charlotte har indrettet som Bed and Breakfast i starten af 2024. Her kan man vågne op til synet af de omkringliggende vinmarker og opleve den autentiske champagneproduktion helt tæt på, midt i hjertet af Côteaux Sud d’Épernay.