Producent typer

Der findes tre primære typer af champagne producenter. Négociant Manipulant, Growers og kooperativer. Første kategori er de største producenter. Størstedelen af deres druer og druemost køber de og laver deres egen champagne. Grundet deres produktionsmængde kan de gemme vin fra år til år. Det giver muligheden for at gemme vin til kommende år, som kan bruges til at blande med vin fra andre årgange. På den måde kan de i højere grad producere den samme stil år efter år da de ikke er så afhængige af årets høst. De fleste kender Möet & Chandon. Det går under betegnelsen Négociant Manipulant. 

Dem der kaldes Growers eller bønder er dem, der laver og sælger champagne af egne druer. Der findes mere end 15.000 growers i Champagne. Growers er modsat de store huse, stærkt afhængige af årets høst og mængden af druer de kan få fra egne marker. Hvis det har været et vejrmæssigt udfordrende år kan hele høsten være væk og de kan derfor miste et helt års produktion! Stéphane Herbert ligger i Grower kategorien. Dog får de hjælp til presning af druerne da de ikke har egne presse faciliteter.  

Kooperativer findes også i stor udstrækning i Champagne. Det er en sammenslutning af bønder som sælger deres vin under et fælles brand. Et af de mest kendte brand er Nicolas Feuilatte. Fordelen for kooperativerne er at de er fælles om både marketing og produktionsfaciliteter samtidig med at de har større sikkerhed for deres høst, da den er fordelt over mange marker. Til gengæld bliver det heller ikke så personligt som f.eks. bønderne, der selv står inde for druekvalitet, høsten, produktionsmetode og lagring.