Champagne og sukker indhold
Det er interessant at vide hvilket niveau af sukker der er i den champagne man køber. Dels fordi vores smagsløg og præferencer kan være forskellige. Dels fordi det er afgørende at vælge en optimal ledsager i kombinationen med mad.
Brut
Klart den mest almindelig variant af champagne. Sukkerindholdet er lavere end 12 gram pr. liter. Det betyder at du her får en tør champagne, men der stadig kan være et vist sukker indhold.
Brut nature
Her er der ingen tilsat sukker, men champagnen kan stadig have et naturligt sukker indhold. Det er dog lavere end 3 g/l.
Extra Brut
En meget tør vin hvor sukkerindholdet er op til 6 g/l. Denne variant ses ofte i udvalget hos de enkelte producenter.
Sec
Her bevæger vi os over i den søde kategori. Med et sukker indhold på mellem 17 og 32 g/l er dette en champagne som kan overvejes som parring til desserter.
Demi-sec
32-50 g/l giver igen en mulighed for at nyde den til desserter eller kransekagen nytårsaften.
Doux
Med et sukker indhold på over 50 g/l er det en decideret sød vin som kan sammenlignes med andre dessertvine.
-
Champagne
Hvis du er nysgerrig på hvad Champagne er, så læs mere her
-
Druetyper
Læs mere om Chardonnay, Pinot Noir og Meunier her
-
Områderne i Champagne
Læs om opdelingen af champagne området og betydningen af det
-
Producent typer
Grower, negoticanter og kooperativer
-
Sukkerindhold i Champagne
Nogle champagner er tørre mens andre er søde. Bliv klogere her
-
Terroir
Læs mere om begrebet her
-
Årgangs champagne
Nogle champagner laves på drue fra kun et enkelt år