Champagne og sukker indhold

Det er interessant at vide hvilket niveau af sukker der er i den champagne man køber. Dels fordi vores smagsløg og præferencer kan være forskellige. Dels fordi det er afgørende at vælge en optimal ledsager i kombinationen med mad.

Brut

Klart den mest almindelig variant af champagne. Sukkerindholdet er lavere end 12 gram pr. liter. Det betyder at du her får en tør champagne, men der stadig kan være et vist sukker indhold. 

Brut nature

Her er der ingen tilsat sukker, men champagnen kan stadig have et naturligt sukker indhold. Det er dog lavere end 3 g/l.

Extra Brut

En meget tør vin hvor sukkerindholdet er op til 6 g/l. Denne variant ses ofte i udvalget hos de enkelte producenter.

Sec

Her bevæger vi os over i den søde kategori. Med et sukker indhold på mellem 17 og 32 g/l er dette en champagne som kan overvejes som parring til desserter.

Demi-sec

32-50 g/l giver igen en mulighed for at nyde den til desserter eller kransekagen nytårsaften.

Doux

Med et sukker indhold på over 50 g/l er det en decideret sød vin som kan sammenlignes med andre dessertvine.